< Terug naar overzicht

Geen (internet)software, geen invloed

Volgens een commerciële studie van BearingPoint en Oracle Corporation kunnen HR-afdelingen hun betekenis binnen organisaties verhogen met software. Het tegenovergestelde zou ons verbaasd hebben.

Oracle, een leverancier van bedrijfssoftware en BearingPoint, een organisatieadviseur en systeemintegrator maakten vorige week de resultaten bekend van een gezamenlijke studie met de titel The Value of HR in the Corporation. De dienstverleners komen tot de vaststelling “dat de meerderheid van bedrijven die diverse binnenshuis ontwikkelde systemen gebruiken voor hun HR geneigd zijn om HR-afdelingen te zien als administratieve bedrijfsonderdelen met weinig invloed op de strategie van de organisatie”. De meeste organisaties daarentegen die hun HR managementsystemen op het internet gebaseerd hebben, zouden hun HR-afdelingen als strategische partners van het lijnmanagement beschouwen.
Voor het onderzoek werden ruim 200 directeuren van grote en middelgrote organisaties uit verschillende sectoren ondervraagd. De respondenten gaven uitdagingen aan waarmee HR-afdelingen momenteel te kampen hebben op het gebied van beloning en vergoedingen, werving en selectie, veranderingen in de samenstelling van teams, het behouden van werknemers, verandermanagement en technologie. Voorop stonden:
- het streven van HR-afdelingen naar een meer klantgerichte benadering en meer integratie met de business
- het bewijzen van de waarde van de HR-afdeling binnen de organisatie
- ervoor zorgen dat werknemers de HR-afdeling zien als een partner, niet als een vijand.
Het onderzoeksrapport “The Value of HR in the Corporation” is verkrijgbaar bij Anneleen Holleweg, tel. 02/719 13 45, anneleen.holleweg@oracle.com.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen