< Terug naar overzicht

Geen doktersbriefjes meer nodig eind 2011

Als minister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zijn voorstel kan doorduwen, zijn er tegen eind 2011 geen ziektebriefjes en doktersvoorschriften meer, althans niet in papieren vorm.

Binnen een kleine twee jaar kan de arts een elektronisch ziektebriefje rechtstreeks naar de werkgever mailen. Dan hoeven er geen documenten meer opgestuurd te worden bij ziekte. Althans, dat staat in het vereenvoudigingsvoorstel van minister Vincent Van Quickenborne. Hij kondigt alvast aan dat de administratieve diensten van e-Health, het platform dat de elektronisering van de gezondheidszorg ondersteunt, een prioriteit maakt van dat voornemen.

Tegelijk wil de minister het doktersvoorschrift vervangen door een elektronische versie. De apotheker zal het voorschrift vinden in de databank van e-Health. Ook het getuigschrift voor het ziekenfonds moet rechtstreeks doorgespeeld kunnen worden. De sis-kaart verdwijnt trouwens ook, omdat de gegevens op de elektronische identiteitskaart kunnen komen. De volledige elektronisering van de gezondheidszorg levert een besparing van 1,5 miljard euro op, heeft Van Quickenborne berekend.

Bron: De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen