< Terug naar overzicht

Geen diva-gedrag naast het podium

Grenzen opzoeken en zelfs overschrijden omwille van de kunst, hoort erbij. Toch is dat geen vrijgeleide voor eender welk gedrag. Voortdurend sensibiliseren over wat wel en niet kan, is de aanpak van Opera Ballet Vlaanderen.

De onthullingen in het kader van #MeToo gaven aanleiding om de inspanningen verder op te schroeven. “Zeer kort nadat het schandaal rond Harvey Weinstein losbarstte, hebben we voor de medewerkers extra informatiesessies georganiseerd”, vertelt Grietje D’Hollander, HR Business Partner bij Opera Ballet Vlaanderen. “Daarin accentueerden we dat we dergelijk gedrag in onze organisatie niet tolereren. We legden ons beleid met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag nog eens uit, maakten duidelijk waarover het precies ging, wie de vertrouwenspersonen zijn en waarvoor ze hen konden contacteren. Bij de start van een nieuw seizoen worden deze infosessies telkens herhaald.”

Roepen en tieren

“We werken in een organisatie waar grenzen bewust worden opgezocht en soms bewust overschreden, omwille van de kunst. Regisseurs en choreografen moedigen dit ook aan. Maar dat is iets compleet anders dan een choreograaf die voortdurend brult en tiert en/of mensen publiekelijk beledigt omdat ze een fout maken. Dat is onbehoorlijk gedrag”, beklemtoont Martine Praet, HR Business Partner bij Opera Ballet Vlaanderen. “In het verleden werd dergelijk gedrag vaak goedgepraat met de woorden ‘het hoort er nu eenmaal bij’. Vandaag aanvaarden we dat niet meer, niet door de artiesten en niet door het management. Ook wanneer regisseurs of choreografen, die veelal externen zijn, over de schreef gaan, kaarten we dit bij het algemeen management aan en is het aan de artistiek directeur om de betrokkene op zijn gedrag aan te spreken. Dat gebeurt ook.”

Steun van management

Het veelvuldig sensibiliseren en het bespreekbaar maken van grensoverschrijdend gedrag werpt zijn vruchten af. “We stellen vast dat medewerkers sneller bij HR aankloppen om hun verhaal te doen, nog voor het uit de hand loopt."

Om de vinger aan de pols te houden voert HR ook tweewekelijks gesprekken met de managers van de verschillende afdelingen. “Naast de medewerkers zijn zij onze belangrijkste voelsprieten”, zegt Praet. Ook de steun van het topmanagement noemen de twee essentieel. “Zij tolereren grensoverschrijdend gedrag evenmin en aarzelen niet om regisseurs of choreografen op hun gedrag aan te spreken.”

Lees meer in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference.

Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen