< Terug naar overzicht

Geeft kerstversiering een boost aan welbevinden en engagement?

Kerstbomen, sfeerverlichting en kerstmuziek verschijnen stilaan opnieuw in het straatbeeld en zorgen voor sfeer in de donkere en koude wintermaanden. Maar ook op de werkvloer zorgt kerstversiering voor positieve ambiance. Meer zelfs, het zou het welbevinden en engagement van werknemers verhogen.

Het voorgaande zou blijken uit een rondvraag van Ambius, een specialist op het gebied van interieurbeplanting en verticaal groen, bij ruim 300 Britse werknemers, facility managers en zaakvoerders. Een grote meerderheid van de werknemers (85 procent) zegt dat kerstversiering op de werkvloer een positief effect heeft op hun humeur. De kerstdecoratie maakt hen vriendelijker, blij en feestelijk.

Een nog grotere meerderheid van de facility managers en zaakvoerders (90 procent) ziet een grotere betrokkenheid en engagement als belangrijkste effect.

Al mogen wij geneigd zijn deze conclusies met een korrel zout te nemen, gezien de belangen van de initiatiefnemer en de beperktheid van de rondvraag. Wij serveren ze u alleen maar voor de sfeer. 

Bron: HR Review

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen