< Terug naar overzicht

Game helpt jongeren op weg op de arbeidsmarkt

[ew32] ontwikkelde een interactieve citygame rond de uitdagingen op de arbeidsmarkt voor jongeren van 16 tot 25 jaar. Het spel is laagdrempelig: leren gebeurt informeel en is heel concreet. #WORK lijkt een unieke game die middenveld, onderwijs en werkgevers verbindt.

Het is vandaag geen eenvoudige opdracht voor jongeren om een geschikte job te vinden. Voor werkgevers is het evenmin evident om de geschikte kandidaat te vinden voor een vacature. Er is dus nood aan een betere afstemming tussen beiden. Met de innovatieve tool #WORK worden lokale samenwerkingsverbanden tot stand gebracht en wordt er zo een win-win-situatie gecreëerd voor jongere en werkgever.

#WORK: de game

Tijdens het spel worden de jongeren uitgedaagd om zo snel en effectief mogelijk een geschikte job te vinden voor hun fictieve personage. Ze krijgen daarvoor twee uur de tijd en moeten hun traject met behulp van digitale communicatietechnologie, zoals een tablet of smartphone, uitstippelen.

Bij verschillende lokale diensten, van een uitzendkantoor tot de VDAB, moeten ze opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten sluiten nauw aan bij de werking van de dienst en het sollicitatietraject. Jongeren spelen op die manier een levensechte game waarbij ze op een informele manier informatie opdoen.

#WORK: het ontstaan 

De Serious Urban Game #WORK werd participatief ontwikkeld met 120 leerlingen uit het deeltijds beroepsonderwijs in Gent en Antwerpen. In Learning- en GameLabs werd de inhoud van de game afgebakend en werden de verschillende spelelementen gecreëerd. Het project werd gerealiseerd met de VDAB als partner in het kader van een ESF-project. Het ESF-Agentschap is verantwoordelijk voor de uitvoering en goed beheer van de programma's van het Europees Sociaal Fonds in Vlaanderen. Het is zijn taak om de werkzaamheid te verhogen en de Vlaamse arbeidsmarkt te stimuleren en te versterken.

Bron: VDAB


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen