< Terug naar overzicht

Frivoliteiten: vergaderen in pyjama

Nu het merendeel van de bedienden thuiswerkt, zijn virtuele vergaderingen de norm geworden. Dat kan soms tot gênante situaties leiden. In pyjama thuiswerken, de verleiding is groot.

Een op zes werknemers die thuiswerken omwille van de coronacrisis nam half naakt deel aan videovergaderingen en weigerde daarom de camera aan te zetten. Zo leert een rondvraag van Mentimeter, een Britse aanbieder van een gratis online vergaderplatform, bij 1500 Britse werknemers. Al zegt bijna de helft (46 procent) dat ze meer aandacht besteden aan hun uiterlijk in afwachting van een videogesprek. Vier op tien doen andere kleren aan tijdens videovergaderingen.

Een kwart probeert indruk te maken op collega’s met de achtergrond en installeert zich bijvoorbeeld voor een goed gevulde boekenkast. Bijna een op vijf heeft tijdens videovergaderingen al zaken opgemerkt bij collega’s die als niet-professioneel beschouwd worden.
Zes op tien verwijzen naar technologie- of internetproblemen als grootste hindernis om efficiënt thuis te werken. Maar ook familie, partner, andere huisgenoten en televisie zorgen voor afleiding.

Bron: HR news

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen