< Terug naar overzicht

Freelancers hoopvoller dan kmo’s voor 2013

In 2013 denkt 54 procent van de freelancers een hogere omzet te realiseren dan vorig jaar. Freelancers zonder personeel zien de toekomst positiever in dan kmo’s met personeel.

Dat blijkt uit een enquête van Freelancenetwork.be bij 802 freelancers, onder wie 124 HR- en administratieve freelancers.

Freelanders zien de toekomst rooskleuriger in dan kmo’s. Een studie van Unizo toonde immers aan dat vier op de vijf kmo’s niet geloven in een professioneel beter 2013.

De belangrijkste redenen waarom freelancers betere vooruitzichten hebben, is het niet hoeven betalen van personeelskosten. Bovendien kunnen freelancers zich heel flexibel opstellen als er tijdelijke werkpieken zijn.

Bijna vier op de tien (37 procent) merken een grotere vraag naar freelancers. Vooral coaches, trainers, interim-managers, freelance marketing/sales managers en freelance telemarketeers hebben veel betere vooruitzichten dan freelance HR-medewerkers en freelance technici (ingenieurs en informatici). Administratieve, finance freelancers, grafici en copywriters scoren gemiddeld.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen