< Terug naar overzicht

Freelance werk raakt steeds meer ingeburgerd

Bijna 60 procent van de bedrijven doet al eens een beroep op freelancers. Een kwart van het freelance werk is bovendien thuiswerk.

Dat blijkt uit een enquĂȘte van Freelancenetwork.be, een website waar bedrijven gratis hun tijdelijke opdrachten kunnen plaatsen, bij 1300 bedrijven.

30 procent van de bedrijven doet regelmatig een beroep op een freelance medewerker en bijna 30 procent af en toe. 41 procent van de bedrijven heeft nog nooit een freelancer ingeschakeld.

Een kwart van alle freelance werk is thuiswerk. Zo blijkt een analyse van het jobaanbod van 1328 freelance opdrachten op de website. De opdrachtgever en opdrachtnemer regelen dan zo veel mogelijk via e-mail en telefoon.

In 12 procent wordt de freelancer op kantoor verwacht voor werkbesprekingen om de voortgang van het werk te overlopen. De uitvoering van het werk op zich gebeurt dan van thuis uit. Bij 5 procent van de jobs verlangt het bedrijf dat er vooral op kantoor gewerkt wordt. Thuiswerk is wel bespreekbaar, maar niet de regel. Bij 58 procent van de opdrachten is het de bedoeling dat de freelancer op kantoor van het bedrijf werkt.

Doorgaans gaat het om projecten die langer duren, maar geen deeltijdse job zijn.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen