< Terug naar overzicht

Frans Maas Automotive wint tewerkstellingsprijs

De logistieke onderneming Frans Maas Automotive uit Gent ontving vorige week de Plus Prijs, voor een succesvolle inschakeling van werknemers uit zogenoemde kansengroepen.


De Plus Prijs zet een initiatief in de kijker dat concreet succes boekt in het verhogen van de tewerkstellingsgraad van wat vroeger kansarmen op de arbeidsmarkt werd genoemd. Hij is een initiatief van Plus Uitzendkrachten, dat zich speciaal op deze doelgroep richt en kreeg de steun van federaal minister van Mobiliteit en Sociale Economie Bert Anciaux (sp.a-Spirit). Winnaar van de tweede editie werd dus het in de Gentse kanaalzone gevestigde Frans Maas Automotive Belgium. De case is opmerkelijk. Frans Maas verwierf een belangrijk contract met Volvo voor de JIT-levering van auto-onderdelen. Maar in de Gentse kanaalzone loopt er mede dankzij de expansie van hetzelfde Volvo niet veel werkvolk op overschot. Toch moest Frans Maas snel 100 man aanwerven. Het bedrijf vroeg bij de Vlaamse overheid een erkenning als ‘invoegbedrijf’. Dat liet toe extra kosten te compenseren voor de rekrutering onder laag- en ongeschoolde werknemers, langdurig werklozen, allochtonen en andere kansengroepen.


De rekruterings- en selectieprocedure werden aangepast door vooraf grondige informatie te verstrekken over het bedrijf en de manier van werken, zodat de sollicitant een bewuste keuze kon maken om al of niet te solliciteren. De selectie gebeurde vooral op de criteria inzet, motivatie, vaardigheden en wil om de noodzakelijke competenties te verwerven. Daarnaast werd stevig geïnvesteerd in opleiding en vorming, zowel voor de nieuwe werknemers als voor de teamleiders. Een externe jobcoach werd ingeschakeld die in alle objectiviteit de specifieke problematiek van de doelgroepen kan kaderen en waar zowel de doelgroepen als de leidinggevenden een beroep op doen. Alle vacatures werden tijdig ingevuld en geen enkele van de ongeveer 60 nieuwe werknemers haakte totnogtoe af.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen