< Terug naar overzicht

Foutieve functieomschrijving grootste ergernis tijdens sollicitatie

Ruim 1 op de 3 werkzoekenden ergert zich tijdens een sollicitatiegesprek het meest wanneer blijkt dat de geschetste functieomschrijving in de vacaturetekst niet overeenkomt met de werkelijkheid. Slecht voorbereide recruiters en ludieke vragen vervolledigen de top 3 van irritaties.

Heel wat werkzoekenden zoeken een nieuwe job door een profiel aan te maken op een carrièresite. Bij het zoeken naar een baan, gebruikt 1 op de 5 werkzoekenden zijn of haar netwerk door een profiel en cv door te sturen naar relevante contacten. 16 procent past het profiel op LinkedIn aan in de hoop een nieuwe baan te vinden.

De meerderheid (46 procent) maakt een profiel aan op een carrièresite. 19 procent doet helemaal niets. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van de Nationale Vacaturebank bij ruim 500 werkzoekenden.

Een ruime meerderheid van de werkzoekenden (66 procent) heeft moeite om zichzelf te profileren op de arbeidsmarkt. Dat komt vooral omdat zij het lastig vinden om persoonlijke kwaliteiten en goede eigenschappen te benoemen. 17 procent vindt dat alleen moeilijk als de vacaturetekst onduidelijk is.

Heel wat sollicitanten kloppen zichzelf niet makkelijk op de borst, terwijl een organisatie juist wil weten waarom zijn of haar kwaliteiten passen bij de baan die ze aanbiedt. Een handige tip: als u het lastig vindt om dit van uzelf te zeggen, vraag dan aan iemand anders wat uw beste eigenschappen zijn.

Bron: Managersonline.nl


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen