< Terug naar overzicht

Forse stijging aanvragen tijdskrediet zonder motief

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) ontving in november 14.604 aanvragen voor tijdskrediet zonder motief. Dat is een toename met 70% tegenover november 2013.

Dat blijkt uit cijfers die het persagentschap Belga opvroeg bij de RVA. In oktober had de RVA al 13.794 dergelijke aanvragen gekregen. De maanden voordien schommelde het aantal dossiers steeds tussen 9000 en 11.000.

Door de opstoot zijn er tussen januari en november ook al meer aanvragen ingediend dan in heel 2013. De aanvragen voor thematische verloven (tijdskrediet voor bijvoorbeeld medische zorgen of ouderschapsverlof) blijven op hetzelfde niveau.

De regering lijstte de voorwaarden nog eens op. Voor tijdskrediet zonder motief en landingsbanen worden alle aanvragen aanvaard die bij de werkgever binnen zijn voor het einde van het jaar, waarvoor voor april 2015 een aanvraag bij de RVA binnenkwam én die ten laatste aanvangen voor juli 2015.

De regering-Michel besliste om het tijdskrediet zonder motief te schrappen. Ook de landingsbanen behoren tot deze regeling.

Bron: De Redactie/De Standaard/De Morgen

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen