< Terug naar overzicht

Forse daling arbeidsongevallen uitzendkrachten

Het aantal arbeidsongevallen bij uitzendkrachten daalde in 2012 met 11 procent in vergelijking met het jaar voordien. Zowel in frequentie als in ernst is er sprake van een daling. Vooral de daling bij jobstudenten is opmerkelijk.

Dat blijkt uit cijfers die Preventie en Interim, de Centrale Preventiedienst voor de Sector van de Uitzendarbeid, verzamelde en analyseerde. In vergelijking met 2011 werd globaal een daling van 11 procent opgetekend zowel in frequentie als in ernst.

In 2012 werden in de sector 165 miljoen uren uitzendarbeid gerealiseerd. Per miljoen gepresteerde uren uitzendarbeid in 2012 , zijn 45 uitzendkrachten het slachtoffer van een arbeidsongeval geweest. In 2011 waren dat er nog 50. De daling is sterker bij de bedienden dan bij arbeiders.

Het totaal aantal verloren dagen voor die ongevallen was 147.000, dit is 0,9 dag per 1000 gepresteerde uren. Het jaar voordien was het nog 1,01 dag.

Bij de jobstudenten die werken via een uitzendkantoor, werden eveneens relatief gezien, minder arbeidsongevallen genoteerd dan in 2011. De trend is gelijklopend met de gewone uitzendkrachten. Omwille van de gewijzigde reglementering die jobstudenten toelaat om het hele jaar door tegen fiscaal gunstige voorwaarden te werken, was er een opmerkelijke toename van de tewerkstelling met 25 procent tot 20,82 miljoen uren.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen