< Terug naar overzicht

Focus op korte termijn maakt bevlogenheid van medewerkers kapot

In organisaties waar er alleen gemikt wordt op het behalen van korte-termijnwinst zijn de medewerkers veel minder bevlogen. Alleen wanneer medewerkers mee kunnen denken over organisatieverbeteringen, neemt de bevlogenheid van medewerkers toe.

Het onderzoeksrapport ‘Het verborgen potentieel van werkend Nederland 2015’, gepubliceerd  door Effectory en voorgesteld in het vaktijdschrift HR Praktijk, maakt duidelijk dat organisaties een permanente druk ervaren om ieder kwartaal weer goede cijfers te boeken. Managers beseffen immers dat ze maar voor relatief korte tijd aan een organisatie verbonden zijn en hebben dan ook niet zoveel kans om goede prestaties te presenteren. Als ze nu investeren voor later, kunnen de resultaten geoogst worden door hun opvolgers. Daarom richten ze zich veiligheidshalve op de korte termijn. Daar hebben ze zelf ook iets aan.

Door die loutere aandacht op de korte termijn, kunnen medewerkers hun vertrouwen en enthousiasme kwijtraken. Dan schakelen ze over op de automatische piloot en zo mist de organisatie gedrevenheid.

Wanneer de stelling ‘Ik vind dat er voldoende mogelijkheden zijn om mee te praten over organisatiebrede onderwerpen’ gekoppeld wordt aan de mate van bevlogenheid, blijkt er een duidelijke connectie. Mogen medewerkers meedenken over de organisatiebrede onderwerpen (score boven een 7,5), dan scoort ook bevlogenheid hoog (7,9). Wordt de stelling lager beoordeeld (onder de 7,5), dan daalt de bevlogenheid naar een 6,9. Maar wie durft nog naar de lange termijn kijken? Het zal jouw bonus maar wezen... 

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl), Effectory (effectory.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen