< Terug naar overzicht

Flexibiliteit zorgt voor inefficiëntie, zet in op routine

Het is meer dan ooit een trend om saaie routines te mijden. Onder andere door de komst van de millennials worden meer en meer oude werkgewoontes doorbroken. De flexibiliteit breekt met de komst van 'het nieuwe werken’ radicaal door. Nochtans heeft al die keuzevrijheid ook een minder positieve kant.

Mensen zijn niet bepaald goed in het nemen van beslissingen, een probleem dat onder meer veroorzaakt wordt door de enorme stroom aan informatie waar we ons dagelijks moeten doorworstelen. We worden gebombardeerd met meer dan 54.000 woorden, 443 minuten video, of een continue stroom van 12 uur informatie elke dag. Wat is daarvan interessant en wat niet? Bovendien worden we gemiddeld zo’n 56 keer per dag onderbroken en spenderen we in totaal 2 uur per dag aan het terugwinnen van deze afleidingen. Zelfs onze meest luie dagen zitten boordenvol onnodige informatie, en dat heeft een impact op de hoeveelheid werk die we dagelijks kunnen verzetten.  

Het probleem is dat we, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, niet enkel voordelen hebben bij deze enorme stroom aan informatie, noch aan de enorme variëteit aan keuzes. Zo blijkt uit een recente studie naar werknemersinvesteringen dat voor elke tien wederkerige fondsen die beschikbaar kwamen, de werknemersparticipatie met 2 procent daalde. Een ander onderzoek focuste zich dan weer op het kopen van auto’s. Wat bleek? De groep die de minste keuzes had, voelde zich heel wat gelukkiger met de aangekochte wagen dan de groep die de grootste variëteit aan keuzes had.  

Geen tijd voor futiliteiten  

Meer keuzemogelijkheden zijn dus niet onverdeeld iets positief, ook op de werkplaats. Natuurlijk is het leuk om een variëteit aan werkopties beschikbaar te hebben, maar het aantal keuzes die we op regelmatige basis moeten nemen, mag niet te hoog worden. Onze routines herhaaldelijk veranderen, vertraagt ons, zelfs indien het over iets triviaals gaat als een klerenkeuze. Dat is waarom enkele van de meest succesvolle personen (waaronder Facebook-stichter Mark Zuckerberg) elke dag dezelfde outfit dragen.  

Sommigen zullen ongetwijfeld denken dat het vestigen van routines enkel een voordeel biedt aan de meest saaie organisaties, en niet voor hun eigen leuke en creatieve werkplaatsen. Toch hebben ook heel wat creatieve personen routines ingesteld om al hun werk klaar te krijgen (ook al werkten en sliepen ze soms op heel onregelmatige uren). We moeten allen de denkoefening maken over welke dagdagelijkse activiteiten we kunnen laten vallen.  

Focus op wat er echt toe doet  

Hoewel het aanlokkelijk is om zoveel mogelijk informatie te verzamelen, zijn er heel wat voordelen aan het dagelijks herhalen van routines. De focus moet opnieuw verschuiven naar de zaken die er echt toe doen. Dat leidt immers tot een beter geheugen, wat onschatbaar is voor zowel creatieve taken zoals schrijven en ontwerpen, als snelle, onvermijdbare taken.  

De vrijheid om te werken waar en wanneer we willen, is zeker iets waardevol, en we moeten gebruik maken van die flexibiliteit wanneer het mogelijk is. Laat je er enkel niet door meeslepen.  

Bron: Recruiter (recruiter.com)

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen