< Terug naar overzicht

Flexibele loopbanen meer droom dan realiteit

Starters willen zelf aan het stuur zitten van hun loopbaan, zelf verantwoordelijk zijn voor hun loopbaankeuzes, zelf prioriteiten stellen en vooral op zichzelf vertrouwen bij het zoeken naar een job. In de praktijk echter wordt deze zelfsturende attitude niet omgezet in actief zoekgedrag.

Dat blijkt uit onderzoek van het Competence Centre ‘Next Generation Work’ (Antwerp Management School) in samenwerking met Roularta Media Groep. De onderzoekers peilden bij 1500 starters naar hun visie op hun toekomstige loopbaan, wat ze doen om aan een job te geraken en wat ze van hun toekomstige werkgevers verwachten.

Op de vraag wat starters belangrijk vinden in hun loopbaan en wat bijdraagt tot het gevoel succesvol te zijn, blijkt tevredenheid op het werk het belangrijkste element. Daarna volgen erkenning op het werk en kansen op (loopbaan)ontwikkeling. Ook de werk-privébalans en uitdagend werk scoren relatief hoog.

Flexibele loopbanen
De positie in de hiërarchie, sterke prestaties leveren en, in mindere mate, salaris scoren het laagst in dit lijstje. “Net die drie criteria, die primeren binnen een traditionele visie op loopbanen, blijken minder belangrijk voor jonge starters”, zegt Tim Gielens, onderzoeker aan de Antwerp Management School.

Starters hebben bovendien een zelfsturende loopbaanattitude, wat wil zeggen dat ze vinden zelf aan het stuur te zitten van hun loopbaan, zelf de verantwoordelijkheid te dragen voor hun loopbaankeuzes, zelf prioriteiten te stellen en vooral op zichzelf te vertrouwen bij het zoeken naar een job. Starters willen bovendien ervaring opdoen bij verschillende werkgevers, eerder dan bij dezelfde organisatie te blijven werken.

Afwachtende houding
Hoewel jongeren er vooruitstrevende loopbaanattitudes op nahouden, grijpen ze in hun zoektocht naar werk terug naar traditionele methoden en nemen ze een eerder afwachtende houding aan. 42% van de starters wacht tot na het beëindigen van hun laatste studiejaar om te beginnen solliciteren. 13% heeft zelfs helemaal niet gezocht, maar kreeg een job aangeboden. De zelfsturende attitude wordt dus niet door iedereen omgezet in actief zoekgedrag.

Wanneer starters op zoek gaan naar een job, blijken voornamelijk de traditionele media en middelen gebruikt te worden. Zo heeft 90% van de starters in de afgelopen maanden een cv opgemaakt, 84% heeft dit cv ook effectief naar werkgevers uitgestuurd en eveneens 84% heeft documentatie gelezen over solliciteren. Net geen 60% van de starters heeft regelmatig jobadvertenties gelezen op internet, in magazines of kranten.

57% heeft in de afgelopen maanden of in de periode voorafgaand aan de indiensttreding geen beroep gedaan op sociale media om kenbaar te maken dat men een job zoekt. 53% gebruikte evenmin online- self-assessments om meer inzicht te krijgen in de eigen loopbaaninteresses of passende jobs. 41% heeft de afgelopen maanden geen uitzendkantoor, selectiebureau noch headhunter gecontacteerd. Daarnaast heeft 33% niet gesproken met iemand in het professionele netwerk over mogelijke jobs.

Tot slot is het frappant dat meer dan één op de vijf starters op het moment van de bevraging nog geen interview heeft gehad met een potentiële werkgever en dat ondanks de overwegend zelfsturende attitude 29% geen contact heeft gezocht met organisaties waar men zou willen werken (telefonisch, via e-mail , brief of via sociale media).

Professor Ans De Vos verwijst naar de rol van het onderwijs als mogelijke verklaring voor de tegenstrijdige bevindingen: “Tot op heden richt het onderwijs zich nog steeds op het aanleren van loopbaanmanagementtechnieken: traditionele manieren van actief zoekgedrag krijgen nog steeds voorrang. Ook is meer aandacht voor netwerken nodig, niet zozeer of niet enkel netwerken via sociale media, maar ook het gebruik maken van contacten en netwerken via school, familie, vrienden om beter zicht te krijgen op jobs en toegang te vinden bij die organisaties waar men zou willen werken.”

Een starter is iemand die ofwel net afgestudeerd is, of die op het moment van de bevraging ging afstuderen. De gemiddelde leeftijd van de steekproef was 25 jaar. 49% van de bevraagden was op het moment van de afname nog aan het studeren, 35% was reeds aan het werk en 9% was werkzoekend.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen