< Terug naar overzicht

Flexibele houding helpt sollicitanten niet sneller aan een job

Een flexibele houding over loon, jobinhoud en afstand naar het werk helpt sollicitanten niet sneller aan een job. Integendeel, flexibele sollicitanten krijgen minder jobaanbiedingen.

Dat blijkt uit de doctoraatsverhandeling van Sarah Vansteenkiste (KU Leuven). In een eerste studie bij 1800 werkzoekenden werd gepolst naar de bereidheid om een job te aanvaarden met een lager loon of waarvoor ze zich verder moesten verplaatsen. Deze gegevens werden vervolgens gekoppeld aan variabelen zoals zoekintensiteit, het aantal gesprekken dat de sollicitanten de laatste drie maanden hadden gedaan en het aantal werkaanbiedingen die ze in die periode hadden gekregen.

Daaruit bleek een duidelijk verband tussen flexibiliteit en jobaanbiedingen. Mensen die zich als flexibel omschreven, kregen minder jobaanbiedingen en dit ongeacht hun scholingsgraad.

De onderzoekster stelde ook vast dat flexibel solliciteren leidt tot minder kwalitatieve tewerkstelling: wie uiteindelijk een job vindt, is vaak minder tevreden en sneller geneigd te vertrekken. “Als flexibiliteit een effect heeft, is het dus eerder een negatief.”

Bron: De Morgen/De Redactie

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen