< Terug naar overzicht

Flexibele arbeidstijd kan meer vrouwen naar bouw leiden

De bouwsector trekt nog altijd bijzonder weinig vrouwelijke werknemers aan. Als er meer deeltijdwerk en meer flexibele arbeidstijden ingevoerd worden, zou hun aandeel sterk kunnen toenemen. Al moet er ook werk gemaakt worden van 'het vrouwbeeld' in de sector.

Dat is de conclusie van het Nederlandse Economisch Instituut voor de Bouw, die een onderzoek verrichtte naar de participatie van vrouwen in de sector. In Nederland is amper 8 procent van de werknemers in de bouw een vrouw. De meesten onder hen hebben een administratieve functie. In 2009 hadden slechts 1300 vrouwen een technische baan in de bouw. De grote meerderheid had een kaderfunctie (zoals werkvoorbereider of projectleider).

Vrouwenparticipatie is nog niet algemeen geaccepteerd in de bouw, zo wijst het onderzoek ook uit. Er is sprake van ‘een negatief vrouwbeeld’ in de sector. Daaraan zou alvast gewerkt moeten worden. Bovendien zou deeltijdwerk en flexibiliteit de sector alvast aantrekkelijker kunnen maken. Al zit ook daar een adder in het gras: deeltijdwerk vertraagt al gauw de carrière.

Bron: P&O Actueel

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen