< Terug naar overzicht

Flexibel werken is meer de regel dan de uitzondering

Acht op de tien ondernemingen laten werknemers toe flexibel te werken, zowel voor werktijden als werklocatie. Al blijft het wantrouwen van werkgevers groot.

Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat Regus bij 17.000 zakelijke respondenten liet uitvoeren.

Dankzij de technologische ontwikkelingen van de laatste jaren is flexibel werken meer en meer de regel en niet meer de uitzondering. Gevraagd naar de voordelen van de technologische ontwikkelingen, antwoordt 70 procent van de respondenten wereldwijd dat de nieuwe middelen leiden tot een betere balans tussen werk en privé.

Maar ook besparingen op vastgoedkosten zien ondernemingen als een pluspunt. Wereldwijd ziet vier op tien ondernemingen ook een hogere productiviteit van de medewerkers als een voordeel van plaats- en tijdsonafhankelijk werken. België scoort hier het best. Meer dan de helft van de Belgische respondenten zien de productiviteit van zijn flexibele medewerkers toenemen.

Toch kampen werkgevers nog met een gebrek aan vertrouwen in hun medewerkers. Wereldwijd geeft 40 procent van de ondervraagden aan dat flexibiliteit niet zomaar voor iedereen geldt. Werknemers in hun organisatie moeten eerst een zekere anciënniteit of senioriteit hebben alvorens ze flexibel mogen werken.

In België ligt dit percentage echter veel lager, 70 procent laat flexibel werken toe zonder ongeacht leeftijd, senioriteit of anciënniteit van de betrokkene. Frankrijk heeft op dit vlak het minste vertrouwen in zijn medewerkers. Bij 60 procent van de Franse respondenten is flexibel werken enkel een privilege voor senior medewerkers.

Bron: Regus

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen