< Terug naar overzicht

Flexibel werken geeft boost aan ons sociaal leven

Wie de vrijheid krijgt om zijn werklocatie en -tijd zelf te bepalen, heeft een actiever sociaal leven. Bijna driekwart van de Belgische kantoorwerkers (74 procent - ook 74 procent wereldwijd) geeft aan dat dit hen helpt om vaker familie en vrienden te ontmoeten.

De laatste jaren nam flexibel werken sterk in populariteit toe. Steeds meer kantoorwerkers kregen de autonomie om van thuis uit – of vanuit een professionele werklocatie in de buurt van hun woning – aan de slag te gaan. Hierdoor kunnen ze hun werk- en privéleven vrijer inplannen, wat hen tal van voordelen oplevert. Zo blijkt dat flexwerkers meer tijd hebben om af te spreken met vrienden en familie (74 procent - ook 74 procent wereldwijd). Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, waarvoor meer dan 23.000 kantoorwerkers uit 100 landen - waarvan bijna 200 in België – werden bevraagd.

Het verlies aan sociale interactie op de werkvloer hoeft trouwens niet altijd een nadeel te zijn. Zo vindt 41 procent (39 procent wereldwijd) van de ondervraagden het leuk om minder met saaie collega’s te moeten omgaan. Vier op de tien Belgische werknemers (45 procent wereldwijd) stoort zich op die manier ook minder aan de vervelende gewoontes van zijn collega’s.

Andere opvallende resultaten uit het onderzoek:

  • 63 procent van de Belgische respondenten (50 procent wereldwijd) gaf aan dat ze ’s ochtends langer zouden slapen als ze niet (ver) meer hoefden te pendelen.
  • Bijna de helft (48 procent - 50 procent wereldwijd) zou gezonder eten als ze minder tijd zouden verliezen aan het woon-werkverkeer.
  • Flexwerkers winkelen vaker in de buurt van hun woonplaats, waardoor ze meer bijdragen aan de lokale economie (47 procent - 54 procent wereldwijd).

Vacatures waarin staat dat er flexibel gewerkt kan worden, hebben de laatste jaren dan ook steeds meer succes. Dit is zelfs zo belangrijk geworden, dat 69 procent van de kantoorwerkers (63 procent wereldwijd) zegt dat elke nieuwe job die ze zouden aannemen, flexibel werken moet aanbieden. Ondernemingen die talentvolle werknemers willen behouden of aantrekken, kunnen hier dus best rekening mee houden.

Bron: Regus (regus.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen