< Terug naar overzicht

Flexibel werk aanbieden: pas ermee op

‘Werknemersgerichte flexibiliteit’ aanbieden klinkt goed voor het verleiden van nieuwkomers. Het is helemaal iets anders dan door de werkgever geëiste flexibiliteit. Verscheidene wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat minstens een deel van potentiële kandidaten dat een belangrijke factor vindt om een keuze te maken. Maar elke medaille heeft twee kanten. Een Brits onderzoek reveleert dat adverteren met mogelijkheden tot flexibiliteit ook veel waardevolle kandidaten afschrikt…

Werkgevers die adverteren dat zij openstaan voor flexibel werken, moeten op hun tellen passen. Een survey bij 1.079 kandidaten door Timewise Jobs bracht aan het licht dat 45 procent van de respondenten terughoudend waren om te reageren op aankondigingen die de vermelding ‘open voor flexibel werken’ bevatten.

Van hen zegde 12 procent dat ze niet zouden solliciteren als ze de frase zagen, de andere 33 procent zouden heel voorzichtig worden en misschien meer vooronderzoek doen. Meer dan de helft van de kandidaten wil daaraan echter geen tijd verspillen.

Ook interessant: ‘flexibel werk’ schept verwarring. Alweer meer dan de helft van de respondenten dacht dat deeltijds werk uitgesloten is. Een kwart vermoedde dat thuiswerk niet op het menu staat.

Het wordt nog moeilijker: 37 procent signaleerde argwaan of wantrouwen. Zij dachten dat er beloften zouden gemaakt worden die niet zouden gehouden worden. Nog eens 35 procent vreesde dat ze gediscrimineerd zouden worden als ze zouden kiezen voor een bepaald werkpatroon.

Wat hebben we uit deze bevindingen geleerd? Dat u zeer duidelijk en exhaustief moet zijn over hoe ‘mogelijkheden tot flexwerk’ ingevuld kunnen worden en hoe niet. En aantonen dat u geen lippendienst bewijst aan het concept, maar dat uw bedrijf zich engageert. Pas dan heeft het zin te adverteren met ‘open voor flexibel werk’.

Bron: Timewise Jobs

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen