< Terug naar overzicht

Financiële situatie van meer dan een kwart Belgische werknemers verslechterd

Meer dan één op vier Belgische werknemers ziet zijn financiële situatie verslechterd door de crisis. Vooral oudere werknemers worden getroffen. Bijna 5 procent van de werknemers wordt aangemoedigd tot onbetaald verlof, 6 procent tot tijdskrediet. Meer dan één op drie vreest voor zijn job.

Een en ander komt naar voren uit een onderzoek van Securex bij 131 werknemers, de grote meerderheid bedienden en kaderleden.

Economische crisis heeft impact op financiële situatie


Uit het onderzoek blijkt dat meer dan één op vier (27,9 procent) van de Belgische werknemers zijn financiële situatie verslechterd ziet als gevolg van de economische crisis. Meer dan de helft (56,6 procent) is sinds het uitbreken van de crisis in het algemeen zuiniger geworden.
Meer dan één op drie (35,2 procent) vreest door de economische crisis voor zijn job. Bij 4,7 procent heeft binnen het gezin daadwerkelijk reeds één van de kostwinners zijn job verloren door de economische crisis.
Als gevolg van de crisis zou bijna 5 procent van de werknemers door zijn werkgever worden aangemoedigd om in 2009 één of meer weken onbetaald verlof te nemen. Een iets groter aantal werknemers (6,2 procent) zou worden aangemoedigd om tijdskrediet te nemen.

Crisis treft vooral werknemers van 40 jaar of ouder


Werknemers van 40 jaar of ouder menen er door de crisis financieel slechter aan toe te zijn dan hun jongere collega’s. Iets meer dan één op vijf van de jongere werknemers (22,4 procent) zegt er financieel slechter aan toe te zijn, bij de oudere werknemers meent zowat twee op vijf (38 procent) er slechter aan toe te zijn.
Dit uit zich in hun respectieve gedrag en uitgaven: de ondervraagde 40-plussers bezuinigen meer dan de werknemers jonger dan 40 (68 procent versus 47,4 procent) en gaan opmerkelijk voorzichtiger om met hun uitgaven.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen