< Terug naar overzicht

Financiële professionals ontevreden over loon

De economische heropleving maakt financiële professionals mobieler dan ooit. Bijna één op de drie kijkt uit naar een nieuwe werkgever. Meer dan de helft verwacht bovendien loonsverhoging dit jaar. Dit onderzoek is ook zeer leerzaam op het gebied van retentie in het algemeen.

Dit blijkt uit de analyse van de jaarlijkse salarisgids voor financiële, boekhoudkundige en bancaire functies van Robert Half International. Het onderzoek werd uitgevoerd in maart 2011 bij een representatieve steekproef van financiële professionals.

Het aanhoudende vertrouwen in de economie en de werkzekerheid vertaalt zich in snelgroeiende verwachtingen op het vlak van salaris: 48 procent verwacht dit jaar opslag en 62 procent verwacht die in 2012.

Vooral medewerkers jonger dan 30 jaar zijn niet tevreden over hun loon. Bijna één op de drie zegt dan ook uit te kijken naar een nieuwe werkgever. Zij zoeken dan ook in grote getale andere horizonten op: ruim één op de vijf van de min 30-jaringen veranderde het voorbije jaar van werkgever.

De hoogste verloopintentie is er bij werknemers uit de banksector. Daar wil bijna de helft (47 procent) van werkgever veranderen.

De financiële professionals die aangeven dit jaar een nieuwe werkgever te zoeken, verwachten in de eerste plaats een salarisverhoging (67 procent), verder geven zij aan dat de functie inhoud (47 procent) en de carrière-opportuniteit (38 procent) doorslaggevende argumenten zijn om te veranderen.

Naast een hoger salaris, hopen jongere werknemers ook een beter evenwicht te vinden tussen werk en privé bij hun nieuwe werkgever. Oudere werknemers zijn op zoek naar meer werkzekerheid.

Financiële professionals hechten veel belang aan erkenning door de werkgever, een goed en kwalitatief management en een optimaal evenwicht tussen werk en privéleven. Werknemers jonger dan dertig willen sneller verantwoordelijkheid krijgen en zoeken naar uitdagingen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen