< Terug naar overzicht

Federgon wil meer van volgende Vlaamse regering

Federgon roept de volgende Vlaamse regering op om zijn leden meer aan bod te laten komen in de plannen ter bevordering van de werkgelegenheid. Volgens de beroepsvereniging moet de rol van de VDAB teruggeschroefd worden op de terreinen waar zijn leden actief zijn.

Federgon werkte een memorandum uit, bestemd voor de volgende Vlaamse regering, “met het oog op een verbeterde werking van de arbeidsmarkt”. De beroepsvereniging pleit voor een “modus vivendi” tussen de publieke en private sector “met het oog op een structureel partnership dat een meerwaarde biedt voor het invullen van het beleid”. Hoe moet dat structureel partnership met de publieke sector eruit zien?


De rol van de VDAB moet verschuiven van acteur naar regisseur. Middelen moeten efficiënter ingezet worden door meer vraaggerichte subsidiëring en subsidiëring in functie van gerealiseerde resultaten. De VDAB moet onder meer op het vlak van elektronische systemen beter samenwerken met de privé-organisaties. De foute afstemming van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt moet aangepakt worden door “creatieve formules als inschakelopleiding”. Ten slotte moet uitzendarbeid veralgemeend worden toegelaten in de openbare sector. Tenminste, dat is wat Federgon wil.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen