< Terug naar overzicht

Federgon wil discriminatie bij ‘sociale dienstencheques’ aanvechten

Federgon verzet zich tegen mogelijke discriminatie van de commerciële ondernemingen in het kader van de plannen voor een ‘sociale dienstencheque’.

Er zijn al enkele maanden besprekingen aan de gang over het invoeren van ‘sociale dienstencheques’. Federaal minister van Werk Joëlle Milquet wil dienstencheques tegen een verminderd tarief invoeren voor personen met een laag inkomen. Deze ‘sociale dienstencheques’ zouden bestemd zijn voor alleenstaande ouders die werken aan hun terugkeer naar de arbeidsmarkt en voor mensen die opnieuw aan het werk zijn.

In antwoord op een parlementaire vraag bevestigde de minister in de Kamer dat een ontwerp van Koninklijk Besluit binnenkort zou worden voorgelegd. De minister bevestigde tevens dat de ‘sociale dienstencheques’ niet gebruikt kunnen worden bij de commerciële ondernemingen die erkend zijn inzake dienstencheques. Milquet wil het gebruik immers beperken tot de dienstenchequebedrijven die ook erkend zijn als diensten voor gezinshulp.

Federgon wil die discriminatie aankaarten. De Belgische federatie van bedrijven werkzaam op het gebied van werving en selectie, outplacement, uitzenden, detachering en interim-management zegt “geen enkel objectief en redelijk argument te kunnen bedenken dat discriminatie op basis van de juridische vorm van de dienstverlener kan goedpraten.” Federgon onderzoekt welke rechtsmiddelen ingezet kunnen worden, mocht het Koninklijk Besluit worden goedgekeurd.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen