< Terug naar overzicht

Federgon verenigt bedrijven rond dienstencheques

Federgon richt het departement Federgon Diensten aan Particulieren op. Met dit zevende departement wil de koepelorganisatie de belangen verdedigen van uitzendagentschappen en commerci?le ondernemingen die met dienstencheques werken. De federatie looft het succes van de cheques en hoopt op uitbreiding van het systeem.

De 25 uitzendbedrijven die al diensten aan particulieren leveren, hebben in 2005 bij 43.400 particulieren 14.400 werknemers tewerkgesteld. Ze vertegenwoordigen samen slechts 3% van het totaal aantal commerciële en niet-commerciële ondernemingen die op deze markt actief zijn, maar vullen met de dienstencheques wel 35% van de totale sectoractiviteit in. Voor Federgon is dit voldoende bewijs dat het systeem werkt. Federgon Diensten aan Particulieren zal de commerciële operatoren die momenteel nog niet aangesloten zijn bij een beroepsfederatie vertegenwoordigen in het sectoraal paritair comité.

De sector van de diensten aan particulieren kent sedert 2004 een sterke en constante groei en de tewerkstelling die het systeem oplevert, komt vooral laaggeschoolde vrouwelijke werkzoekenden ten goede. Federgon wil ook de mannelijke laaggeschoolden aan de bak en hoopt dat de toegelaten activiteiten verruimd worden met bijvoorbeeld klein tuinwerk of kleine herstellingen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen