< Terug naar overzicht

Federgon reageert teleurgesteld op uitspraken minister Arena

Voorzitter Frank De Mey van de beroepsorganisatie van wervings- en selectiebureaus Federgon RSS spreekt in een communiqué zijn teleurstelling uit over de uitspraken van minister van Ambtenarenzaken Marie Arena en betreurt het aangekondigde terugschroeven van overheidsopdrachten voor werving en selectie aan de privé-bureaus.

Federgon Recruitment, Search & Selection betreurt bij monde van voorzitter Frank De Mey dat de onlangs ingevoerde vernieuwingen inzake werving en selectie in het openbaar ambt (onder meer het evalueren van de kandidaten op een verruimde basis van competenties) teruggeschroefd worden. De federatie is teleurgesteld over het idee van de minister om de privé-sector niet meer in te zetten voor de werving en de selectie van ambtenaren. Federgon meent immers dat de toekomst inzake werving in de overheidsdiensten bij "tendering" ligt.
"De markt moet openstaan voor de privé-sector en wie het meest kwalitatief en kostenefficiënt werkt, moet de opdrachten toegewezen krijgen", stelt De Mey. "De kritiek op de prestaties van de privé-actoren in het kader van het Copernicusplan is onterecht. De privébureaus stellen bekwame professionals te werk. Zij hebben bij het uitvoeren van hun opdrachten de procedures voorzien in het Copernicusplan strikt nageleefd."

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen