< Terug naar overzicht

Federgon Leerstoel ‘Dynamiek van de arbeidsmarkt’ aan KU Leuven

Het onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving, HIVA en sectorfederatie Federgon ondertekenden een overeenkomst voor de oprichting van een leerstoel ‘Federgon Leerstoel Dynamiek van de arbeidsmarkt’. De leerstoel is een stap naar de opbouw van een breed kennisplatform over de dynamiek op de arbeidsmarkt.

De titularis en cotitularis van deze leerstoel zijn professor Ludo Struyven en Karen Geurts. De doelstelling van deze leerstoel is de dynamiek op de Belgische arbeidsmarkt in kaart te brengen via een permanente set van indicatoren. Dit moet toelaten een correct beeld te krijgen van die turbulenties op de arbeidsmarkt die anders verborgen blijven achter netto-statistieken.

Er zal ook nauw samengewerkt worden met de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, die ook input voor dit onderzoek zal leveren.

“Onze leden zijn actief in arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening en worden dagelijks geconfronteerd met de dynamiek op de arbeidsmarkt. Het doorgronden en in kaart brengen van deze dynamiek is voor onze bedrijven essentieel. Met deze leerstoel willen we ook bijdragen tot een beter arbeidsmarktbeleid en ons positioneren als ‘labour market makers’ ”, motiveert Philippe Lacroix, voorzitter van Federgon.

Federgon is één van de eerste sectorfederaties die een leerstoel financiert bij een Belgische universiteit.

“Federgon heeft altijd al veel aandacht gehad voor wetenschappelijk onderbouwde kennis in kwesties van algemeen maatschappelijk belang. Het is dan ook de ideale partner om innovatief onderzoek mogelijk te maken over de dynamiek op de arbeidsmarkt. De RSZ is een ware schatkamer aan gegevens. Dit moet toelaten om dé referentie te worden voor dynamische statistieken van de arbeidsmarkt in België”, zegt professor Ludo Struyven.

De overeenkomst voor de Federgon-leerstoel loopt over een periode van drie jaar.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen