< Terug naar overzicht

Federgon lanceert kwaliteitscertificering voor de sector Recruitment, Search en Selection

Federgon lanceerde een kwaliteitscertificering voor de sector Recruitment, Search en Selection: het Certified Membership. Dit moet het professionalisme en de kwaliteit van de dienstverlening onderstrepen.

De certificering komt bovenop het bestaande kwaliteitscharter. “Na het afschaffen van de erkenning voor de sector Recruitment, Search en Selection was er een sterke vraag vanuit de sector naar zelfregulering en om hun engagement te versterken” , verduidelijkt Ann Cattelain, coördinator van de sector bij Federgon. Als 'federatie van partners voor werk' groepeert Federgon de wervings-, search en selectiebedrijven, de outplacementbedrijven, de uitzendbedrijven, de projectsourcingsbureaus, de opleidingsbedrijven, de interim-managementbedrijven en de dienstenchequesbedrijven.

Het lidmaatschap komt bovenop de regionale wetgeving, de federale wetgeving en het Federgon-kwaliteitscharter. De procedure voor certificering wordt nu opgestart. Vanaf januari 2012 wil de sectorfederatie de eerste Certified Memberships toekennen.

Het Certified Membership voor de sector Recruitment, Search en Selectie bestaat uit volgende bouwstenen: het onderschrijven van een deontologische code, het behalen van goede score op de tevredenheidsenquêtes, het deelnemen aan de Federgonsurvey en het voeren van een actief opleidingsbeleid voor de consultants.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen