< Terug naar overzicht

Federgon certificeert eerste interim-managementbureaus

Eind september 2011 werden de eerste interim-managementbureaus die lid zijn van Federgon gecertifieerd. Het 'certified label' geeft interim-managementbureaus de kans zich te onderscheiden op basis van duidelijk meetbare parameters.

“Begin 2011 wees een studie in samenwerking met professor Van Robaeys nog uit dat interim-managementbureaus een duidelijke meerwaarde bieden. Maar vanuit de sector was er een even duidelijke vraag om te werken met een objectief certificeringssysteem dat de dienstverlening van de interim-managementbureaus in kaart brengt”, zegt Arnaud Le Grelle, coördinator van de sector interim-management bij HR-dienstenfederatie Federgon.

Zowel voor ondernemingen als voor kandidaat-interim-managers moet dit systeem van externe certificering voor duidelijkheid en transparantie zorgen.

Bedrijven kunnen zich voor de verschillende aspecten die eigen zijn aan het metier van interim-management onderscheiden op vier niveaus. Op elk niveau zijn telkens 0 tot 4 punten te verdienen. Uiteindelijk kunnen in totaal vier sterren behaald worden. Op de website van Federgon zullen de gecertificeerde interim-managementbureaus aangegeven worden.

Voor deze certificering werkt Federgon nauw samen met LRQA Lloyds Register Quality Assurance, die de audits op zich neemt.

Bron: Federgon

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen