< Terug naar overzicht

Federgon brengt wervings- en selectiekantoren voor het voetlicht

De leden van de beroepsfederatie Federgon Recruitment, Search & Selection lanceren een communicatiecampagne “die de bedrijven wil helpen bij de keuze van kwalitatieve partners bij het uitvoeren van hun rekruteringsopdrachten.”

De jongste jaren kende de sector van de privé-selectiekantoren in België een opmerkelijke ontwikkeling naar meer professionalisme. Zo luidt althans de opvatting van de eigen beroepsfederatie Federgon Recruitment, Search & Selection (Federgon RSS), die er meteen impliciet twijfels aan toevoegt of heel de sector wel in de goede richting geëvolueerd is. Kortom, bevinden zich er onder de kantoren die geen lid zijn van de beroepsfederatie, nog cowboys?


De vraag wordt niet expliciet beantwoord, maar Federgon wil alvast de bedrijfswereld (en de sollicitanten) duidelijk maken dat er gewaakt wordt over de kwaliteit van de leden. Vandaar een nieuwe communicatiecampagne over waarden en communicatie. Meteen wil Federgon RSS op deze manier de wervings- en selectiekantoren prijzen die zich inzetten om de deontologische code van de beroepsfederatie strikt toe te passen. Zegt voorzitter Jean-Marc Benker: “Van zodra ik mijn mandaat van voorzitter van Federgon RSS heb opgenomen, heb ik aangekondigd dat het promoten van een kwaliteitslabel voor de leden één van mijn prioriteiten zou zijn. Mensen die in contact komen met de sector, moeten weten dat er selectiebureaus zijn die strikte regels inzake deontologie toepassen.”


De campagne, ontworpen en uitgewerkt door Universal Communication, vestigt via twee visuals de aandacht op 14 concrete engagementen uit de gedragscode. Advertenties zullen worden gepubliceerd in de bladen van de mediapartners van de federatie (waaronder HR Square). De internetpagina’s die speciaal voor deze campagne werden ontworpen, geven toegang tot de ledenlijst van de federatie (zie www.federgon.be/rss). Daarnaast zullen de leden in hun kantoren een kader met een kwaliteitslabel ophangen, waaruit blijkt dat zij de waarden vervat in de gedragscode onderschrijven. Zij zullen ook gedurende heel de campagne (van 11 september 2004 tot de lente van 2005) bladwijzers met de kalender van 2005 verspreiden. Alle info: http://www.federgon.be/rss.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen