< Terug naar overzicht

Federatie Vrije Beroepen en VDAB sluiten samenwerkingsakkoord

De Federatie Vrije Beroepen en de VDAB gaan samenwerken om vrije beroepen te ondersteunen op het vlak van aanwerving, opleiding en ontslag.

Vorig jaar bevatte de VDAB-databank gemiddeld 9607 werkzoekende vrije beroepen per maand. Daarnaast plaatsten zo'n 20.000 vrije beroepen een vacature, waarvan 8 op de 10 werden ingevuld.

Het samenwerkingsakkoord van de Federatie Vrije Beroepen en de VDAB plaatst in elke provincie een VDAB-accountmanager die het aanspreekpunt vormt voor vrije beroepen op het vlak van aanwerving, opleiding of ontslag van werknemers en die de dienstverlening van de VDAB bekendmaakt. Daarnaast komt er een workshop in elke provincie over HRM in het vrije beroep en een webcursus voor administratief medewerkers over vakterminologie in de advocatuur. De twee organisaties zullen ook hun websites maximaal koppelen, wisselen informatie uit en verspreiden geanonimiseerde cv's.

“Dat de VDAB er enkel is voor laaggeschoolde werkzoekenden, klopt totaal niet. Ook voor vrije beroepen kan de VDAB heel wat betekenen. Ons samenwerkingsakkoord zal dit nog verder versterken”, zeggen Jan Sap, secretaris-generaal van de Federatie Vrije Beroepen, en Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen