< Terug naar overzicht

Falen is noodzakelijk in de ontwikkeling van leiders

In Europa is fouten maken op het werk geoorloofd. Althans, ruim 70 procent van de beste Europese bedrijven meent dat falen niets is om je voor te schamen. Zij zijn bereid om meer risico te nemen en herstellen beter en sneller van tegenslagen dan de rest van de organisaties. Door deze instelling ontwikkelen de beste bedrijven van Europa flexibele en veerkrachtige leiders.

Dat blijkt uit het jaarlijkse internationale onderzoek ‘Best Companies for Leadership’ van Hay Group onder 2200 organisaties uit 125 landen. De belangrijkste competentie die leiders van de beste bedrijven van Europa bezitten, is die van inspirerend leiderschap.

82 procent van de leiders creëert een werkklimaat waarin werknemers gemotiveerd worden om hun best te doen. Daarnaast zijn senior managers in staat om medewerkers een helder lange-termijnperspectief mee te geven en een gemeenschappelijke cultuur voor de organisatie te creëren.

Uit het onderzoek blijkt dat de beste bedrijven voor leiders zich onderscheiden door focus op zowel innovatie als op 'operational excellence'. 82 procent van de managers bij de beste Europese bedrijven is bereid meer risico’s te nemen om zo groei voor de organisatie te bewerkstelligen. Ruim twee derde (67 procent) geeft aan samenwerkingen tussen verschillende afdelingen te stimuleren en te belonen om nieuwe kansen te creëren.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen