< Terug naar overzicht

Extralegale voordelen en flexibele uurroosters lokken werknemers

De juiste mix van extralegale voordelen en flexibele uurroosters is een aantrekkelijk alternatief voor loonsverhogingen. Vooral hospitalisatie- en groepsverzekeringen vallen in de smaak, deeltijds werken wordt het meeste gewaardeerd.

Dat blijkt uit een peiling van HR-dienstverlener Rainbow Resources Group bij 1200 administratieve bedienden naar hun voorkeur voor extralegale voordelen. De deelnemers kregen de keuze uit financiƫle voordelen (cheques en verzekeringen), training, een dag per jaar extra verlof en andere voordelen. Ook werd gevraagd naar hun voorkeur voor voltijds of deeltijds werken.

De voorkeur van de administratieve bedienden gaat naar gezondheid en zekerheid. Een hospitalisatieverzekering is voor 72 procent het belangrijkste voordeel. Ook de groepsverzekering scoort met 62 procent hoog.

Maaltijdcheques blijven populair. Voor 60 procent van de respondenten is dit het belangrijkste voordeel. Ecocheques vallen minder in de smaak. Voor de helft van de ondervraagden is dit het minst belangrijke voordeel.

Ook training is voor de helft van de ondervraagden een gewaardeerd voordeel. Van de 52 procent die dat aangeeft, kreeg 68 procent de voorbije vier jaren training, meestal op het vlak van persoonlijke ontwikkeling of technische bijscholing.

Een vijfde van de respondenten vindt een extra verlofdag per jaar een aantrekkelijk voordeel. Deeltijds werken daarentegen is veel meer gegeerd. Indien ze de kans krijgen, zou 76 procent van de administratieve bedienden overschakelen naar een vier-vijfde baan. 34 procent zou niet meer werken op vrijdag en de overige 42 procent verkiest dinsdag of woensdag om thuis te blijven.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen