< Terug naar overzicht

Extra vormingskansen verpleegkundigen in Project 600

Minister van Werk en Gelijke kansen Joëlle Milquet en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx zijn verheugd dat de procedure is opgestart om 200 personeelsleden (VTE) uit de privégezondheidssector en 163 personeelsleden (VTE) uit de publieke gezondheidssector te selecteren en de kans te bieden met behoud van wedde een diploma als verpleegkundige te halen.

De ministerraad lanceerde op verzoek van beide ministers het Project 600 voor het schooljaar 2008-2009. Joëlle Milquet en Laurette Onkelinx stippen aan dat het beroep van verpleegkundige een knelpuntberoep is, wat elke extra inspanning om verpleegkundigen te vormen meer dan welkom maakt.

Het project werd in 2000 opgestart in het kader van het non-profitakkoord 2000-2005 en had de bedoeling om een antwoord te bieden op het probleem van het tekort aan verpleegkundigen. De ministerraad heeft niet alleen beslist het project voor het schooljaar 2008-2009 opnieuw op te starten, maar engageert zich ook om, samen met Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten en het Sociaal Maribel Fonds RSZPPO, pistes bloot te leggen voor de verdere financiering van het project voor de jaren 2009-2011.

De geselecteerde kandidaten krijgen de mogelijkheid om met loonbehoud drie jaar te studeren voor bachelor in de verpleegkunde of voor gebrevetteerd verpleegkundige. Intussen worden er voor de betrokken personeelsleden voor de duur van de vorming laaggeschoolde vervangers aangetrokken, die zo een nuttige werkervaring opdoen. De federale staat draagt de loonkosten van het vervangend personeel.

Toelatingsvoorwaarden, werkwijze en inschrijvingsformulier op:

- www.fe-bi.org/ifg/projecten3.html voor de private sector

- www.health.fgov.be voor de publieke sector.


Bron: persbericht kabinet minister van Werk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen