< Terug naar overzicht

Expats houden niet erg van Brussel

Taipei, Kuala Lumpur, Ho Chi Minh City, Singapore en Montréal zijn de top vijf wereldsteden waar expats zich graag vestigen. Koeweit City, Rome, Milaan, Lagos en Parijs zijn wereldsteden die expats liever mijden. Brussel is niet zo plezant. Rare jongens, die expats…

Brussel staat op plaats 30 in de ranglijst. Expats in Brussel zijn tevreden met hun werk en loon. Ook over de huisvesting zijn zij tevreden, het is relatief gemakkelijk een betaalbare woning te vinden. Leven in Brussel is daarentegen niet zo plezant. Meer dan de helft klaagt over het weer. Ze vinden Brussel een vuile, slecht onderhouden en onveilige stad. Een kwart van de expats vindt dat Brusselaars onvriendelijk en slechs 57 procent voelt er zich thuis.

De hoofdstad van Taiwan, Taipei, is voor het tweede jaar op rij de beste stad om te werken en leven volgens InterNations, een site voor expats met 3,5 miljoen leden. Zij beoordelen 82 steden rekening houdend met de kwaliteit van huisvesting, kosten van levensonderhoud, werkopportuniteiten, hoe gemakkelijk het is om zich te settelen in de stad, levenskwaliteit. De andere steden in de top tien zijn: Kuala Lumpur, Ho Chi Minh City, Singapore, Montréal, Lissabon, Barcelona, Zug, Den Haag en Basel.

Volgens expats zijn deze steden aangename plekken om te werken en te wonen en de kosten van levensonderhoud vallen er mee. Bovendien vinden expats het ook gemakkelijk om er zich te vestigen en thuis te voelen, met uitzondering van de Zwitserse steden Zug en Basel.

De tien steden waar expats liever niet wonen en werken zijn: Koeweit City, Rome, Milaan, Lagos (Nigeria), Parijs, San Francisco, Los Angeles, Lima, New York City en Yangon (Birma). In het merendeel van deze steden is het niet erg aangenaam vertoeven. In de Europese en Amerikaanse steden zijn de huisvestingskosten ook hoog. Verder omschrijven expats Koeweities en Parijzenaars als onvriendelijk.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen