< Terug naar overzicht

Evidence-based management: “Als je je kennis niet update, ben je dan wel een professional?”

Op uitnodiging van VOCAP legde Bart Van de Ven uit hoe HR meer evidence-based kan zijn. “Evidence-based werken geeft geen superkrachten. Het gaat veel meer over het gebruiken van een degelijke methode”, zo steekt hij van wal.

HR heeft een ongemakkelijke relatie met wetenschap en de evidence-based aanpak waarvoor nochtans velen pleiten. Bart Van de Ven doctoreerde in 2011 aan de Universiteit Gent en is er nog steeds verbonden als gastdocent. “Die ongemakkelijke relatie tussen wetenschap en praktijk heeft vaak te maken met wat we in de psychologie ‘cognitieve dissonantie’ noemen: we zijn allemaal overtuigd van wat we doen, maar soms zijn we verkeerd.”
Het probleem begint bij de HR-practitioners zelf. Onderzoek toont aan dat minder dan één procent van hen regelmatig wetenschappelijke literatuur leest en 75 procent doet het nooit.
Toegegeven, zegt Van de Ven, academici maken het de praktijkmensen ook niet altijd even makkelijk. Niet alleen zijn er massa’s studies die elke maand opnieuw gepubliceerd worden (wie ze allemaal wil lezen, komt aan HR-management niet meer toe), de meeste van die wetenschappelijke artikels zitten ook nog eens achter de paywall van het academisch tijdschrift.

Buikgevoel

En dus volgen we al te vaak niet de evidence, maar wel ons buikgevoel, vervolgt Van de Ven. Nochtans gaf onder meer Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman in zijn boek ‘Thinking Fast and Slow’ aan dat ons buikgevoel maar weinig betrouwbaar is.
Zelf stelt hij een alternatief model voor, eentje waarbij je eerst kijkt naar bevindingen uit kwalitatief wetenschappelijk onderzoek. Metastudies – wetenschappelijke onderzoeken die resultaten uit verschillende studies samenbrengen – zijn daarbij de belangrijkste bron. Vervolgens kan je als HR-manager kijken naar wat je kan leren uit de organisationele data uit de eigen onderneming. Tenminste, zo voegt hij eraan toe, als die op een correcte wijze is geanalyseerd.

Meer weten welke tips Bart Van de Ven nog meer heeft? Lees het in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference. Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Stephanie Beernaert, stephanie.beernaert@hrsquare.be, 0471 69 15 90.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen