< Terug naar overzicht

Europese werknemers massaal op zoek naar nieuwe werkgever

Eén op de drie werknemers in Europa zegt op zoek te gaan naar een nieuwe baan. De angst voor een eventuele tweede recessie lijkt hen niet te raken.

Dat blijkt uit een onderzoek van Aon, onafhankelijk adviseur in employee benefits. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 7579 werknemers uit tien Europese landen, waaronder 800 Belgen.

Belgen zijn beduidend honkvaster dan de meeste Europeanen. Slechts 18 procent van de Belgische werknemers zegt op zoek te zijn naar ander werk.

Enkel in Nederland is de arbeidsvreugde nog iets hoger. Slechts 17 procent van de werknemers geeft aan dat ze dit jaar op zoek willen naar een nieuwe werkomgeving.

De Britten en de Ieren uit het onderzoek hebben de grootste behoefte aan een carrièreswitch. Bijna de helft van de werknemers wil er van job veranderen.

Leeftijdsverschillen


Vooral jonge werknemers voelen de behoefte om ander werk te zoeken. Ruim 44 procent van de Europese werknemers zoekt een nieuwe werkgever. Voor werkgevers die van plan zijn zich met behulp van high potentials van de recessie te herstellen, is dat slecht nieuws.

In België zijn het vooral werknemers tussen 18 en 24 jaar (40 procent) die op zoek zijn naar een nieuwe baan.

Maar ook oudere werknemers hebben carrièreplannen. In Europa is bijna één op de vijf werknemers tussen 55 en 64 jaar van plan om een nieuwe baan te zoeken. In België wil slechts 5 procent van de werknemers binnen die leeftijdsgroep op zoek naar ander werk.

In België mag de private sector een groter personeelsverloop verwachten dan de publieke sector. Verder blijkt dat hoe hoger het salaris is, hoe minder snel Belgische werknemers geneigd zijn een andere baan te gaan zoeken.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen