< Terug naar overzicht

Europese werknemers loyaal ten opzichte van hun team en zichzelf

De loyaliteit van werknemers is de jongste jaren drastisch veranderd. Velen veranderen geregeld van baan en bedrijf om hun carrière verder uit te bouwen en zijn dan ook loyaler ten opzichte van zichzelf dan tegenover het bedrijf of de leidinggevende.

De tijd waarin een baan voor het leven was is definitief voorbij. De nieuwe tijdsgeest dwingt bedrijven zich te profileren als een aangename en uitdagende werkomgeving voor kieskeurige en ambitieuze arbeidskrachten. Uit een recente peiling door de internetvacaturebank Monster blijkt dat werknemers vooral loyaal zijn ten opzichte van zichzelf en hun collega’s. De opiniepeiling vroeg in oktober aan bijna 25.000 Europese arbeidskrachten die de verschillende nationale jobsites bezochten tegenover wie ze zich het meest loyaal voelen op het werk. Een minieme groep voelt zich niet loyaal (6%) en amper één op tien voelt zich loyaal ten opzichte van de werkgever. Iets minder dan een vijfde (19%) is loyaal ten opzichte van het bedrijf. Een groot aantal werknemers voelt zich wel loyaal ten opzichte van zijn team (32%). Net iets meer, een derde van de ondervraagden (33%), beweert op het werk vooral ten opzichte van zichzelf loyaal te zijn.
Enerzijds is dat goed nieuws voor teamspelers, maar anderzijds geeft het een sterke indicatie dat de nieuwe generatie werknemers zich vooral op zichzelf richt. Werknemers wensen vooral te presteren op de manier die hen het best ligt. Dit geldt vooral voor Nederlanders, Polen en Luxemburgers. Oostenrijkers voelen zich het meest van alle Europeanen loyaal ten opzichte van zichzelf (42% onder hen wees hierop). Maar dat geldt niet voor de Belgische werknemers. Met 39% van de respondenten die zeggen zich het meest loyaal te voelen tegenover hun team ligt de teamgeest van de Belgische werknemers zeer hoog. Hongaarse werknemers zijn het meest teamgericht. Ook Ieren, Fransen, Spanjaarden en Zwitsers zijn loyaal ten opzichte van hun team. De loyaliteit ten opzichte van de leidinggevende is eveneens sterk afhankelijk van land tot land en schommelt van amper 7% bij de Duitsers tot 21% bij de respondenten uit het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen