< Terug naar overzicht

Europese werkloosheid piekt, jeugdwerkloosheid dramatisch in Spanje, Griekenland en Slovakije

De werkloosheid in zowel de eurozone als in de Europese Unie bleef stijgen in 2011 en bereikt zo haar hoogste peil in veertien jaar. Duitsland kent dan weer de grootste daling van het aantal werklozen sinds maart 2010.

Net zoals in november, bleef in december 2011 de werkloosheid in de eurozone hangen op 10,4 procent. In december 2010 was dit nog 10 procent. In de volledige Europese Unie bedroeg de werkloosheid in december 2011 9,9 procent, net zoals de maand voordien. In vergelijking met een jaar eerder is dit een stijging met 0,4 procentpunten.

In vergelijking met een jaar geleden daalde de werkloosheid in Estland, Letland en Litouwen het sterkst. In Griekenland, Cyprus en Spanje steeg de werkloosheid het meest.

Vooral de jeugdwerkloosheid blijft hoog. In december 2011 klokte de jeugdwerkloosheid in de Europese Unie af op 22,1 procent en 21,3 procent in de eurozone. Vooral in Spanje (48,7 procent), Griekenland (47,2 procent) en Slovakije (35,6 procent) blijft de jeugdwerkloosheid dramatisch hoog.

Bron: Eurostat

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen