< Terug naar overzicht

Europese werkloosheid blijft stabiel (maar jongerenwerkloosheid wordt dramatisch)

De werkloosheid in de eurozone is in december voor de derde maand op rij stabiel gebleven op het recordpeil van 11,7 procent. Ook de jeugdwerkloosheid bleef stabiel, maar is nog steeds hoog.

Dat blijkt uit gegevens die het Europese bureau voor statistiek Eurostat bekendmaakte. De werkloosheidsgraad in de eurozone bereikte in december 11,7 procent. De werkloosheidsgraad in de hele Europese Unie (EU 27) bleef eveneens hangen op 10,7 procent.

25,925 miljoen Europeanen in de Europese Unie zijn werkloos. Van hen wonen er 18,715 miljoen in de eurozone.

In vergelijking met december 2011, is de werkloosheidsgraad in beide regio’s sterk gestegen. Toen bedroeg de werkloosheidsgraad in de eurozone 10,6 procent en in de Europese Unie 10 procent.

De werkloosheidsgraad is het laagst in Oostenrijk (4,3 procent), Luxemburg (5,3 procent) en Duitsland (5,3 procent) en Nederland (5,8 procent).

De werkloosheidsgraad is het hoogst in Spanje (26,1 procent) en Griekenland (26,8 procent). Het voorbije jaar steeg de werkloosheid in twintig lidstaten. Vooral in de crisislanden Griekenland, Cyprus en Spanje nam de werkloosheid fors toe.

De jongeren blijven de grootste slachtoffers van de economische crisis. Al is ook hier sprake van een stabilisatie. Bijna een kwart van alle min 25-jarigen in de eurozone of 3,7 miljoen hebben geen job. In de Europese Unie steeg de jeugdwerkloosheid van 22,2 procent in december 2011 tot 23,4 procent een jaar later.

In de eurozone steeg de jeugdwerkloosheid in dezelfde periode van 21,6 naar 24 procent. Vooral de Griekse (57,6 procent) en Spaanse (55,6 procent) jongeren vinden amper een job.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen