< Terug naar overzicht

Europese werkloosheid blijft stabiel (maar jeugdwerkloosheid is alarmerend hoog)

De werkloosheidsgraad in de eurolanden bedroeg in mei 9,9 procent. Dat is evenveel als de maand voordien. In vergelijking met een jaar eerder is er een lichte daling. Ook de jeugdwerkloosheid daalt licht. Toch zijn er grote verschillen tussen de lidstaten.

Ook voor de volledige Europese Unie (EU27) is de werkloosheidsgraad in mei onveranderd gebleven in vergelijking met de maand voordien: 9,3 procent. In mei 2010 was dit nog 9,7 procent.

Volgens Eurostat telt de Europese Unie 22,37 miljoen werklozen, het merendeel daarvan (15,5 miljoen) is terug te vinden in de eurolanden. Het werkloosheidspercentage verbergt grote verschillen tussen de lidstaten.

Nederland (4,2 procent), Oostenrijk (4,3 procent) en Luxemburg (4,5 procent) tellen de minste werklozen. In Spanje (20,9 procent), Litouwen en Letland (beide rond 16 procent) is de werkloosheid het grootst.

In vergelijking met een jaar geleden daalde de werkloosheid in 19 lidstaten, maar steeg ze in acht lidstaten. Estland, Letland, Duitsland, Hongarije en Slovakije kenden de grootste daling van de werkloosheid. De grootste stijging van de werkloosheid is te zien Griekenland, Bulgarije, Cyprus en Sloveniƫ.

Ook de jeugdwerkloosheid daalde in mei licht in vergelijking met een jaar eerder. Toch is een vijfde van de Europese jeugd werkloos. De jeugdwerkloosheidsgraad in Nederland, Duitsland en Oostenrijk is het laagst. In Spanje blijft de jeugdwerkloosheid met 44,4 procent erg hoog. In Griekenland is dit 38,5 procent.

Bron: Eurostat

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen