< Terug naar overzicht

Europese werkgelegenheid stabiliseert

Het voorbije kwartaal telde de Europese Unie 221,8 miljoen werknemers, van wie er 145 miljoen werkzaam zijn in de eurozone.

Dat blijkt uit cijfers van het Europees Bureau voor Statistiek Eurostat. In het tweede kwartaal daalde de werkgelegenheid in de eurozone met 0,1 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2013. In vergelijking met een jaar geleden, ligt de werkgelegenheid in de eurozone wel een procent lager.

In de 27 Europese lidstaten bleef de werkgelegenheid stabiel in vergelijking met het eerste kwartaal van 2013. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is er sprake van een daling van de werkgelegenheid met 0,4 procent.

Het voorbije kwartaal telde de Europese Unie 221,8 miljoen werknemers, waarvan er 145 miljoen werkzaam zijn in de eurozone.

De werkgelegenheid steeg het sterkst in Estland (1,5 procent), Littouwen en Portugal (beide 0,8 procent) en in Luxemburg (0,7 procent). In Cyprus, Spanje, Nederland, Sloveniƫ en Slovakije daalde de werkgelegenheid het sterkst. In Belgiƫ bleef de werkgelegenheid stabiel.

Bron: Eurostat

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen