< Terug naar overzicht

Europa domineert nieuwe ‘Business Talent Ranking’

Europa huisvest maar liefst negen op de tien economieën die het best geschikt zijn om talent te ontwikkelen, aan te trekken en te behouden. Enkel Hongkong slaagt erin zich als enige niet-Europees land in de top 10 te vestigen van de prestigieuze jaarlijkse ranking van business school IMD.

De studie stelt opvallend dat het niet de grote economische machten, zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, zijn die zorgen voor de Europese dominantie. Het zijn wel Zwitserland, Denemarken, België, Zweden en Nederland die een plaats in de top 5 claimen.

Finland, Noorwegen, Oostenrijk, Luxemburg en Hongkong vervolledigen de top 10. Duitsland strandt op een elfde plaats, IJsland op de zestiende, Ierland op de achttiende, het Verenigd Koninkrijk op de twintigste en Frankrijk slechts op de achtentwintigste plaats.

Professor Arturo Bris, directeur van IMD's World Competitiveness Center, bevestigt dat Europa zijn competitiviteit voornamelijk te danken heeft aan talent. “Het klopt dat de regio het hoofd moet bieden aan heel wat problemen, zoals een zwakke economische groei, een verminderd momentum en negatieve verwachtingen. Maar de kwaliteit van het onderwijs en het engagement om talent vanop jonge leeftijd tot het pensioen te ontwikkelen, biedt een sterk voordeel.”

Het doel van het World Talent Report is om vast te stellen hoe landen hun talent behouden dat noodzakelijk is om de prestaties te maximaliseren. Het voorbije jaar maakte Oostenrijk daarin de grootste sprong: het land klom 11 plaatsen en verzekerde zich zo van een plaats in de top 10. Ook België maakte een mooie sprong: het klom zes posities en belandde op de derde plaats. Duitsland maakte de omgekeerde beweging en zakte van de zevende naar de elfde plaats. De verklaring: minder investeringen in opleiding en een gedaalde levenskwaliteit.

De Scandinavische landen bezitten nu ’s werelds grootste concentratie aan businesstalent. De hoofdverklaring is hun uitstekend onderwijssysteem dat de economie voedt met het benodigde talent.

Tot slot valt duidelijk op dat heel wat kleinere landen goed scoren op het vlak van talentmanagement. Het is voor grotere landen dan ook heel wat moeilijker om efficiënte talentsystemen in te voeren.

Bron: IMD (imd.org)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen