< Terug naar overzicht

Ervaring versus slechte gewoonten

Een ervaren werknemer brengt niet alleen een frisse blik en verse kennis mee, maar ook oude gewoonten en een werkwijze die soms niet past bij de nieuwe werkgever. Bovendien verliest de opgedane werkervaring vrij snel haar invloed op de prestaties, terwijl de oude gewoonten hardnekkig blijven bestaan.

Bovenstaande bewering is afkomstig van onderzoekers van het Fisher College of Business in Ohio. De wetenschappers ontdekten dat gewoontes opgedaan in vorige jobs maar moeizaam zijn af te leren, ook als de gewoonten niet tot nut zijn voor de nieuwe werkzaamheden. Dit gaat ten koste van de prestaties van de nieuwe ervaren werknemer.

Over het onderzoek


Het onderzoek werd gehouden onder achthonderd sollicitanten en werknemers in twee callcentra van een grote Amerikaanse verzekeringsmaatschappij. De onderzoekers namen onder meer kennis en prestaties van de nieuwelingen onder de loep. Deze uitkomsten werden vergeleken met de beoordeling die de werknemers kregen van hun nieuwe leidinggevenden.

Begeleiding


Uit het onderzoek bleek dat werkervaring al vrij snel haar positieve invloed op de prestaties van een werknemer verliest. Daarentegen bleken de negatieve eigenschappen opgedaan bij vorige banen veel langer te blijven bestaan.
De onderzoekers concluderen hieruit dat zelfs ervaren nieuwe werknemers begeleiding nodig hebben van managers en coaches, om ineffectieve gewoonten af te leren en om ze beter in te passen in de nieuwe bedrijfscultuur.
Oude gewoonten blijken dan wel moeilijker af te leren dan gedacht, maar toch zijn de voordelen van werkervaring nog altijd veel groter dan de nadelen, besluiten de onderzoekers.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen