< Terug naar overzicht

Ervaring met videospelletjes bevordert leren met virtuele realiteit

Leren door middel van virtuele realiteit levert geen betere resultaten dan klassieke leervormen. Wel geven studenten de voorkeur aan virtuele realiteit boven computersimulaties of hands-on methoden.

Een leeromgeving verrijkt met virtuele realiteit levert niet per se tot betere resultaten dan klassieke leervormen, zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Cornell University. Al zijn er wel uitzonderingen. Zo toont het onderzoek dat studenten met veel ervaring met videogaming beter leerden met behulp van virtuele realiteit dan studenten die er weinig ervaring mee hebben.

Bovendien bleek dat ook gender een rol speelt. Zo kunnen mannelijke studenten betere leerresultaten voorleggen als virtuele realiteit gebruikt wordt. Vooral mannelijke studenten zijn beslagen in videospelletjes. Ervaring met videospelletjes waarin men door een 3D-ruimte moet navigeren, bevordert het leren met behulp van virtuele realiteit. Deze soort spellen zijn populairder bij mannen dan vrouwen, vonden de onderzoekers.

Bron: news.cornell.edu/phys.org

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen