< Terug naar overzicht

Equal Pay Day: onderbetaalde vrouwen kunnen antidiscriminatiewet inroepen

Op 31 maart organiseren de vrouwenverenigingen van de SP.A en het ABVV een ‘equal pay day’. Met straatacties vestigen ze de aandacht op de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Vrouwen verdienen statistisch gezien nog altijd minder dan mannen in dezelfde functie. Nochtans biedt de antidiscriminatiewet (AD-wet) van 2003 vrouwen de kans om die ongelijkheid aan te vechten. Er is geen zware bewijslast nodig. De mogelijkheid is simpelweg onderbelicht.

De AD-wet werkt met een gedeelde bewijslast. Een slachtoffer van discriminatie moet aantonen waarom hij gediscrimineerd wordt, de beklaagde moet bewijzen dat hij zich niet schuldig maakt aan discriminatie. Zo kan een allochtoon met een ‘praktijktest’ aantonen dat hij niet binnen mag in een discotheek. De uitbater moet redelijke argumenten aanvoeren waarom hij de allochtoon toch de toegang ontzegde.


Statistieken zijn ook een geldig bewijs. In het Verenigd Koninkrijk hebben (hoofdzakelijk vrouwelijke) hoofdlogopedisten aangetoond dat ze beduidend minder verdienen dan (hoofdzakelijk mannelijke) hoofdapothekers die tot dezelfde beroepsgroep behoren. Ze verkregen een gelijkschakeling van het loon.


In België bestaat die mogelijkheid ook, maar er wordt geen gebruik van gemaakt. De wet is gemakkelijk te gebruiken, maar niet bekend genoeg.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen