< Terug naar overzicht

Elisabeth De Dobbeleer (Cisco): “MVO maakt ons aantrekkelijk als werkgever”

In de VS is ‘corporate social responsibility’ al jarenlang een vertrouwd gegeven. Voor de Belgische werknemers van de Amerikaanse technologiegroep Cisco is het dat intussen ook. En dat bevordert de verbondenheid tussen de collega’s.

Bij Cisco Belux krijgen alle medewerkers jaarlijks vijf extra vakantiedagen om ‘iets positief voor de maatschappij te doen’. Dit kadert in het MVO-programma ‘Be The Bridge’ waarmee Cisco wereldwijd 1900 sociale projecten ondersteunt. Hoe medewerkers die extra vrije tijd invullen, kiezen ze zelf.

Daarnaast organiseert Cisco Belux twee keer per jaar de ‘Giving Back Week’, in samenwerking met de Brusselse vzw Human Business. Medewerkers van het technologiebedrijf kunnen in die week nog een extra dag als vrijwilliger in een social profit-organisatie meedraaien.

Naar Compostela

Elisabeth De Dobbeleer, Vice President van Cisco en hoofd van de juridische dienst voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, coördineert het MVO-programma voor Cisco Belux. Zij zette zich tijdens de ‘Giving Back Week’ van november 2019 in voor Nasci, een dienstencentrum voor kansarme moeders en gezinnen. Ze hielp er onder andere kledij en voedsel sorteren. Andere collega’s gingen een natuurdomein opschonen, deden uitstappen met jongeren met een beperking, zetten voedselpakketten klaar enzovoort.

“Het doel van Cisco blijft niet beperkt tot winst maken”, verklaart De Dobbeleer. “Wij willen een positieve rol in de samenleving spelen. Niet alleen het management draagt die boodschap uit, medewerkers vinden het eveneens belangrijk. Veel initiatieven groeien dan ook van onderuit. Er is bijvoorbeeld er een groep die dit jaar naar Santiago de Compostela zal wandelen ten voordele van een stichting tegen kanker.

Verbondenheid

Dat de ‘Giving Back’-cultuur Cisco aantrekkelijk maakt als werkgever, merkt De Dobbeleer wanneer ze gesprekken voert met kandidaten. Velen halen het vrijwilligerswerk aan als reden om bij het bedrijf te solliciteren.

“Door die focus op MVO krijgen medewerkers de kans zich op een andere manier te tonen. Ze kunnen talenten ontwikkelen waarvan ze niet wisten dat ze die hadden. Tijdens de evaluatiegesprekken krijgen ze daarvoor erkenning. Sommigen kunnen daardoor naar een andere rol in het bedrijf evolueren.”


Lees het volledige verhaal in HR Square Digitaal, online of op onze app.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de app en de website met het archief en geniet u van stevige prijsreducties op de HR Square Seminaries, de HR Square Masterclass, de HR Square Conference en andere evenementen.

Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen