< Terug naar overzicht

Einde van sociale onrust in textielsector nog niet voor morgen

In de meeste Belgische textielfabrieken werd gisteren gestaakt. De inzet voor de vakbonden is 1 procent meer loonsverhoging dan de werkgevers in de nieuwe CAO bereid zijn te geven.

De werkgeversfederatie Febeltex verwijt de vakbonden ‘onverantwoorde profileringsdrang’. De staking gaat vandaag en misschien zelfs de komende dagen verder. Slechts 10.000 van de 40.000 arbeiders uit de textielarbeiders ging gisteren aan de slag. Voor verschillende bedrijven is de staking een harde dobber die veel geld zal kosten. Vooral het stilleggen van extrusielijnen is erg. Het heropstarten ervan kost niet alleen veel tijd maar ook veel geld.
Het conflict draait rond het afspringen van de besprekingen over een nieuwe CAO voor de periode 2003-2004. Febeltex houdt vast aan de norm van 5,4 procent, 1 procent te weinig voor de bonden. Volgens de patroonsorganisatie mogen de stakingen niet lang duren, zoniet zullen ze slachtoffers eisen. Volgens naar zou de werkbereidheid bij de arbeiders veel groter zijn dan de bonden laten uitschijnen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen