< Terug naar overzicht

Eerste elektronische ecocheques op komst

Edenred gaat de elektronische ecocheques commercieel lanceren. Het bedrijf heeft als eerste daarvoor groen licht gekregen van de federale overheidsdienst Economie.

“We hebben het fiat gekregen en we lanceren het systeem onmiddellijk. De werkgevers die wensen over te schakelen op het elektronische formaat voor de ecocheques, kunnen contact met ons opnemen”, aldus woordvoerder Fanny Charpentier. Hun medewerkers krijgen dan het bedrag van de ecocheques gestort op dezelfde kaart die ze al gebruiken voor de elektronische maaltijdcheques van Edenred. De betaalterminals kunnen het onderscheid maken tussen een betaling met maaltijdcheques of met ecocheques.

Het Koninklijk Besluit dat de elektronische versie van de ecocheques mogelijk maakt vanaf 2016, verscheen op 24 december 2015 in het Belgisch Staatsblad. Uitgevers die ervan gebruik willen maken, moeten daarvoor toestemming krijgen.

Sodexo geeft op zijn website aan het systeem ook dit jaar te willen lanceren. De derde speler, Monizze, hoopt tegen eind maart groen licht te krijgen.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen