< Terug naar overzicht

Eerst een job, dan Nederlands leren (niet omgekeerd)

Eén op de zes werkzoekenden in Vlaanderen kent geen of zeer weinig Nederlands. Om deze talenten beter te benutten, pleit de Commissie Diversiteit van de SERV ervoor om de taalopleiding en het zoeken naar werk voor deze anderstaligen meer te laten samenlopen. Zo kan Nederlands leren meteen ook geoefend worden op de werkvloer mits de nodige begeleiding.

Dat ligt in de lijn van de evoluerende wetenschappelijke inzichten. Tot nu was het adagium ‘first train, then place’: eerst opleiden en dan in een job plaatsen. Met soms erg lange opleidingstrajecten tot gevolg. Nu wordt het: 'first place, then train . Eerst een job zoeken voor mensen en dan ze in die job verder opleiden. 'Training on the job'.

Dit advies is belangrijk. Niet minder dan 30.000 werkzoekenden in Vlaanderen, één op de zes, kent onvoldoende Nederlands. En veel werkgevers vinden voor hun jobs geen andere kandidaten dan die werkzoekenden.

Sleutelen aan de talenkennis van die mensen, is dus hoogst belangrijk. Maar moet zo efficiënt mogelijk gebeuren. Men moet ze niet langer dan nodig op de schoolbanken houden. Zodra ze het kan, moeten ze aan het werk en de taalopleiding moet zich daar dan in passen. Trouwens, dan verloopt het leren ook efficiënter.

De VDAB heeft al een aanbod in die richting. De SERV wil dat versterken. Zo biedt de VDAB bedrijven een programma ‘Nederlands op de Werkvloer’ aan - NodW in het vakjargon. Er is ook het NodO, 'Nederlands op de Opleidingsvloer': mensen die een vakopleiding volgen bij de VDAB en tegelijk een cursus Nederlands. Er zijn ook taalcoaches in de bedrijven en er is in het avond- en volwassenenonderwijs het NT2-aanbod ('Nederlands als Tweede Taal').

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen